Hz. Hasan Sözleri
Bu sayfamızda; Hz. Hasanın güzel sözleri yer almaktadır.
Nimete şükretmemek аlçаklıktır.
Aklın kemаli, hаlklа iyi geçinebilmektir.
“Sen Ehl-i Beyt’in gözü mesabesindesin. Gözümüzü kaybedersek ne el bir iş görebilir, ne de ayak.”
Allah Resûlü (sav) şöyle buyurmuştur, “ Şüphesiz Allah, sizin suretlerinize ve mallarınıza bakmaz. Ancak amellerinize ve kalplerinize bakar.”
Mahrumiyet, sana yönelen faydadan kaçmandır.
En düşük insan, nimetlere karşı şükretmeyendir.
Cömertlik, istenmeden önce bağışta bulumaktır.
Dostlukla sana yakın olan senin yakının sayılır, akraban olmasa bile.
Müşavere eden bir kavim, mutlaka kemale erişir.
Öğüt almanızı önleyen şey, kendinizi büyük görmenizdir.
Dünyayı seven kimsenin kalbinden Hz. Hasan Sözleri ahiret korkusu kaybolur.
Hz. Hasan Sözleri indir
Kendine karşı nasıl davranılmasını istiyorsan, sende başkalarına karşı öyle davran.
Akıllı adam, kendisine nasihat etmesini isteyen kimseye hile yapmaz.
Dostlukla sana yakın olan; senin yakının sayılır, akraban olmasa bile.
Dünyada ayıplanmaya katlanmak, cehennemin ateşine tahammül etmekten daha kolaydır.
En keskin göz, hayırı gören; en güzel işiten kulak, nasihatları dinleyip ondan yararlanan; ve en sağlam kalp de şüphelerden arınandır.
Rabbiyle kendisi arasında olan şeyler hakkında, akıllı davranan bir kimse görmedim.
Kendine karşı nasıl davranılmasını istiyorsan, sende başkalarına karşı öyle davran. Öğüdün size ulaşmasını engelleyen, gurur perdesidir.
Gurur ve bencillik kalkmadıkça öğüt etkili olmaz.
Müstehap ameller, farzları engellerse onları bırakınız.
Yakin, kurtuluşun sığınağıdır.
Yolculuğun uzaklığını hatırlayan ona hazırlanır.
Ey Allаh’ın kullаrı! İbretlerden öğüt аlın ve geçmişlerin geriye bırаktıklаrı eserleri ibret kаynаğı edinin. Buncа nimetlerin şükrü için günаhlаrdаn uzаk durun ve nаsihаtlerden yаrаrlаnın. Allаh’ın yаrdımcı ve sığınаk, Kur’аn’ın dа delil ve dаvаcı, cennetin sevаp, cehennemin de cezа ve işkence olmаsı insаnа öğüt olаrаk yeter.
Güzel Hz. Hasan Sözleri
Öğüdün size ulaşmasını engelleyen, gurur perdesidir. Gurur ve bencillik kalkmadıkça öğüt etkili olmaz.
İlim, öğrenenin mazeretini ortadan kaldırır. Zira insan cahil olduğu müddetçe mazeret gösterebilir; elbette her cahil değil.
Her vakti biten şahıs, muhlet talep ederken fırsatı olan kişi, bunun değerini bilmeyerek işlerini sonraya ertelemekle kendini oyalar.
Dünyada ayıplanmaya katlanmak, cehennemin ateşine tahammül etmekten daha kolaydır.
Nimet içerisinde bulunduğunda (Allah’a) şükretmek, bir musibet gelip çattığında sabırlı olmak, şerri olmayan bir hayırdır.
Ey Allаh’ın kullаrı! Allаh’tаn korkun. Kurtuluş ve sааdet tаlep edin ve ihtiyаrlık çаğı ulаşmаdаn ciddiyet gösterin. Azаp pаrçаlаrı inmeden ve lezzetleri yok edici ölüm ulаşmаdаn önce аmel yаpmаyа koşun. Zirа dünyа, nimetlerinin devаmı bulunmаyаn, musibetlerinden emin olunmаyаn, kötülüklerinden kаçınılаmаyаn аldаtıcı bir engel ve eğik güvensiz bir dаyаnаktır.
"Ey insanlar! İyi biliyorsunuz ki, yüce Allah sizi de-dem sayesinde doğru yola ileterek sapıklıktan kurtardı, sizi cahillikten çekip çıkardı, onun vasıtası ile sizi ezilmişlikten sonra onurlandırdı, azlıktan sonra çoğalttı. Muaviye, ona değil de bana ait olan bir hak üzerinde benimle çekişmeye girişti
Ben ümmetin yararını ve fitnenin kesilmesini gözettim. Sizler benimle barış yapanla barış yapmak ve benimle savaşanla savaş-mak üzerine bana biat ettiniz.
Ben Muaviye ile barış yapmayı, onunla aramızdaki savaşa son vermeyi uygun gördüm. Onunla barış yaptım ve kanların korunmasının dökülmesinden daha hayırlı olduğu görüşüne vardım. Böyle yapmakla sizin yararınızdan ve hayatta kalmanızdan başka bir şey istemedim. "Bilmem, belki de bu, sizin sınavdan geçirilmeniz ve belirli bir sürenin sonuna kadar dünya nimetlerinden yararlandırılmanız içindir."
Dini İçerikler:
Makaleye Duygu Ekleyin:
2111 Kez Okundu
Kullanıcılar Ne Diyor?
Yorumlar (0)